HANDLA OM

Professionellt Medlemskap:

Partnerskap

Matt Larsson-Clifford

Sweden Outdoors Coaching ägs och drivs av Matt Larsson-Clifford.  Matt har instruerat, väglett, undervisat, coachat och lett grupper i den stora naturen under de senaste 30 åren och drivs av sin passion för att arbeta med människor och grupper i utmanande utomhusmiljöer. Innan hans karriär inom militären arbetade Matt inom utomhusbranschen och tog ett diplom i utomhusaktiviteter, en BEd Honours Teaching Degree i Outdoor Education och många kvalifikationer på hög nivå inom coaching, riskhantering, bergsklättring, skidåkning, kajakpaddling, havskajakpaddling , öppen kanotpaddling, bushcraft och överlevnad. Kolla in hans profil på LinkedIn för mer detaljer.

Matt drog sig tillbaka från Royal Air Force (RAF) som en av de ledande specialisterna inom äventyrlig träning, en överlevnadsräddningsofficer och som fellow vid Institutet för ledarskap och ledning, och hans slutliga position var som befälhavare för den största utomhusutbildningen Centrum i RAF. Under sin tid i denna position designade, utvecklade och ledde han en mängd olika årliga expeditioner utomlands, som än idag utsätter mer än 1000 RAF-personal per år för de personliga, team- och ledarskapsfördelarna med äventyrlig träning; inklusive Ski Touring och bergsklättring i Alperna, Wilderness Open Kanoting i Sverige, Havskajakpaddling i Skandinavien och Nordic Ski Touring i Sverige och Norge. Han hade också förmånen att ha lett expeditioner över hela Europa, Afrika, USA och Kanada.

När Matt lämnade RAF 2013 flyttade han med sin familj till Sverige där han etablerade sig 'Sweden Outdoors Coaching' och har arbetat som konsultcoach/guide för: RAF, den brittiska armén, Förenade Arabemiratens militär, Human Behavioral Performance Training (HBP Trg), Pro Noctis Performance Coaching, Leeds Met University, Storbritannien-baserade Education Academies, Storbritannien- baserade Charitable Trusts, Svenska Kanotförbundet, Swedish Outdoor Leader Groups, Olika Swedish Adventure Tourism Colleges, The Adventure Activities Licensing Service,   Svenska Naturhögskolor, Olika kanotklubbar, Radio P4 Västernorrland, Ray Mears Woodlore, Storbritanniens internationella sök- och räddningsteam (UKISAR Wales), Titan Airways som säkerhetskonsult i Antarktis och olika privata grupper och individer. Han är för närvarande ordförande i Swedish International Sea Kayak Guides Association (SISKGA) och är UIMLA Representative for Svenskafjälledare Organisation, där han var ansvarig för införandet av International Mountain Leader (IML)-kursen i Sverige och fortsätter att utbilda och bedöma Swedish International Bergsledare.

Matt fortsätter att använda och utveckla sina kvalifikationer och erfarenheter på hög nivå för att utveckla individer och team i naturen, både i bergen, skogarna och på floder och hav. Han följer den brittiska standarden 8848 (BS8848) strikt för att säkerställa att din säkerhet under kursen/expeditionen är av största vikt och att alla risker utvärderas noggrant för att säkerställa en högkvalitativ, njutbar och minnesvärd upplevelse. 

Han ser fram emot att dela 'Fika' (Svenskt kaffe och mellanmål) med dig snart!

VITTENSKAP

19279 200

Konsultarbete

Partners

Matt arbetar för närvarande som konsult för följande företag och organisationer:

sv_SESwedish

vår logotyp

Den säkra resan bind runan

'RAIDO' är runan för:
Resa, ta ansvar, ha kontroll, initiativ, äventyr, beslutsfattande, riktning, rätt väg, den inre kompassen, ledarskap, moraliskt ansvar, integritet, respekt för andras rättigheter... 'Resan är målet'
'ALGIZ' är runan som anses vara den mest kraftfulla skyddsrunan...
'Rädsla har sin plats i varje hjärta. Mod är bara ett svar" 
När de kombineras, Raido och Algiz gör binda Rune för SÄKER RESA.